Over ons

Nature Lab heeft als missie om zoveel mogelijk mensen te laten (her)ontdekken wat hun purpose is en te laten ervaren dat alles onderdeel is van de natuur. Wij zijn ervan overtuigd dat wanneer leiders en organisaties zich ervan bewust zijn dat ze onderdeel uitmaken van hetzelfde ecosysteem, ze zich meer zullen inzetten voor duurzaamheid in de samenleving. Duurzaamheid gaat hiermee niet alleen over technologie maar ook over mensen en het transformeren van hun kijk op de wereld. De afgelopen jaren hebben we diverse leiders en organisaties met deze transformatie begeleid in onze programma’s in binnen- en buitenland.

Jasper Folmer

Jasper Folmer

Founding Partner
Charlot van Stigt Thans

Charlot van Stigt Thans

Associate Partner
Maarten van der Schaaf

Maarten van der Schaaf

Associate Partner
Niek van Halteren

Niek van Halteren

Associate Partner

Ontstaan

Toen oprichter Jasper Folmer in 2014 begon met Nature Lab wilde hij het liefst zoveel mogelijk mensen de transformerende kracht en schoonheid van de natuur laten ervaren. Gaandeweg werd het hem steeds duidelijker dat juist het bewustzijn van eenheid met de natuur een grote aanjager voor meer duurzaamheid is. En dat dit begint door zelf of met je organisatie letterlijk de natuur te ervaren. Hierdoor ontstaat automatisch meer bewustwording over relatie mens & natuur en komt extra motivatie en creativiteit los om te verduurzamen.

Elk leiderschap-en transformatieprogramma van Nature Lab is maatwerk en daarmee verschillend. Of we nu met individuen wildlife gaan spotten en werken aan leiderschapsontwikkeling of dat we met teams van één organisatie de ongerepte natuur in gaan om een nieuwe visie of product te creëren. Gemeenschappelijk is dat iedereen een onvergetelijke natuurervaring heeft met grote impact op het denken, voelen en doen richting een duurzame wereld.

Samenwerkingspartners

Nature Lab is ervan overtuigd dat samenwerking met partners leidt tot kruisbestuiving en meer impact. Daarom worden de Wilderness Leadership Transformation programma’s onder de vlag van de Foundation for Natural Leadership gefaciliteerd en het Green Elephant programma samen met Nudge aangeboden.

Sinds 2019 wordt het programma ‘Sustainability Leadership Programme’ in samenwerking met Rewilding Europe en European Safari Company aangeboden. Rewilding Europe is een initiatief om in Europa meer ruimte te maken voor wilde natuur, wildernis en wilde dieren (www.rewildingeurope.com).