Over ons

Nature Lab wil bijdragen aan een gezonde natuurlijke wereld door het vergroten van bewustwording en het mobiliseren van actie. Een wereld met veel biodiversiteit, een gezonde lucht, een gezonde bodem en drinkbare rivieren.

We nemen mensen en organisaties mee naar plekken met overweldigende en tegelijkertijd kwetsbare natuur – in Nederland en daarbuiten. Na een diepgaande ervaring in de natuur helpen we de deelnemers (studenten, individuen van verschillende organisaties of teams van één organisatie) met de ontwikkeling van hun ‘leiderschap’. Hiermee is iedereen beter in staat en gecommitteerd om een bijdrage op het gebied van klimaat of natuurontwikkeling te leveren.

Jasper Folmer, oprichter van Nature Lab, kreeg de liefde voor de natuur met de paplepel ingegoten. In het oosten van Nederland groeide hij op in – en met de natuur. Zijn studie Bedrijfskunde richtte zich eerst echter op een andere wereld: het zakelijke bedrijfsleven. In 2012 besloot hij van zijn liefde voor de natuurlijke wereld natuur zijn beroep te maken. Sindsdien faciliteert hij programma’s in de ongerepte natuur van o.a. Nederland, Zwitserland, Duitsland, Italië, Roemenië en Portugal. Hij werkt bevlogen, intuïtief en met een no-nonsense mentaliteit. Ook privé is hij veel buiten; woonachtig op een oude boerderij in de Betuwe met zijn gezin.

Jasper Folmer

Jasper Folmer

Oprichter

Bijdrage aan natuur
10% van de opbrengst van Nature Lab gaat jaarlijks naar een concreet natuurontwikkelingsproject. Initiatieven die hiermee ondersteund kunnen worden zijn:

Samenwerkingen
Nature Lab werkt in diverse programma’s samen met diverse facilitators, lokale gidsen, natuurontwikkelingsorganisaties, klimaatwetenschappers en ecologen. Sinds 2019 wordt het programma ‘Rewilding leiderschapsprogramma’ in samenwerking met Rewilding Europe en European Safari Company aangeboden. Rewilding Europe is een initiatief om in Europa meer ruimte te maken voor wilde natuur, wildernis en wilde dieren (www.rewildingeurope.com).