Business Transformatie Programma

Duurzame producten en diensten, nieuwe samenwerkingsverbanden met ketenpartners en klanten, nieuwe concepten als Circulaire Economie en Cradle to Cradle. De transitie naar een duurzame organisatie is sinds de klimaatconferentie van Parijs en de formulering van de VN ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) niet meer weg te denken. Maar hoe ontwikkel je duurzame strategieën, producten en diensten en krijg je alle werknemers mee in deze transitie?

De Why en de Waarde van duurzaamheid

Tijdens de business transformatieprogramma’s van Nature Lab nemen we teams en organisaties mee op ontdekkingsreis naar het waarom en de waarde van duurzaamheid voor henzelf en hun klanten. Vanuit deze bewustwording wordt in co-creatie gewerkt om vernieuwende oplossingen voor duurzaamheidsvraagstukken te bedenken en deze gezamenlijk met alle stakeholders te realiseren.

Hart, Hoofd en Handen als holistische aanpak

In het programma wordt het HHHC-model gebruikt. Het combineren van hart, hoofd en handen is namelijk essentieel voor een diepgaande transformatie met resultaten op korte, maar vooral ook lange termijn. Het programma bestaat daarom uit drie onlosmakelijk verbonden onderdelen:

  1. (Hart) Creëer een ‘burning-platform’ voor diepgewortelde bewustwording over de noodzaak van duurzaamheid.
  2. (Hoofd) Ontwikkel de juiste vaardigheden met behulp van best practices/concepten en probleemoplossingsmethodieken.
  3. (Handen) Co-creëer en implementeer vernieuwende oplossingen voor duurzaamheidsvraagstukken in de organisatie.

De natuurlijke omgeving als startpunt van de transformatie

In de ongerepte natuur, op inspirerende plekken, weg van de kunstmatige kantoortuinen en digitale wereld wordt een ‘burning-platform’ voor de transformatie gecreëerd. Tevens zorgt deze omgeving voor extra creativiteit en verbinding bij alle deelnemers. In een vervolgtraject, terug in de kantooromgeving, helpt Nature Lab de creatieve ideeën en oplossingen die voortvloeien uit de co-creatie workshops te implementeren in de organisatie.

Voor wie is dit programma bedoeld?

Voor teams van één organisatie (corporate, non-profit, private equity participaties en familiebedrijven) faciliteren wij het programma opgebouwd uit meerdaagse modules op diverse locaties. Dit programma is altijd maatwerk en erg flexibel.

Green Elephant workshop als 1-daags programma

In samenwerking met Nudge biedt Nature Lab sinds 2017 ook de Green Elephant workshop aan als 1-daags programma om bewustwording en acties gericht op duurzaamheid te versnellen. Aan dit programma hebben inmiddels tientallen organisaties deelgenomen. Het wordt zowel als open-inschrijving als in-company programma aangeboden. Zie voor meer informatie www.greenelephant.nu

foto-rogier-moes
''Nature Lab heeft het team van Vrumona International geholpen in het proces om te komen tot een nieuwe strategie. Door de manier aanpak en de inspirerende natuurlijke omgeving is de creativiteit van ieder teamlid optimaal benut en zijn we gekomen tot een plan dat gedragen wordt door het hele team.''
Rogier Moes Manager Business Development