Business Transformatie Programma

Digitalisering, nieuwe generaties, nieuwe samenwerkingsverbanden, radicale innovaties en de noodzaak tot verduurzaming. De transitie naar een team en organisatie die klaar is voor de nieuwe wereld is anno 2019 de uitdaging. Maar hoe ontwikkel je nieuwe, duurzame strategieën, producten en diensten en krijg je iedereen mee in deze transitie?

Purpose en de Waarde van duurzaamheid

Tijdens de business transformatieprogramma’s van Nature Lab nemen we teams en organisaties mee op ontdekkingsreis naar het waarom, de betekenis en het belangrijkste doel van het team of organisatie: de ‘Purpose’. Hierbij wordt ook stilgestaan bij de waarde van duurzaamheid voor het team, organisatie en hun klanten. Vanuit deze bewustwording en commitment wordt in co-creatie gewerkt om vernieuwende oplossingen voor vraagstukken te creëren en deze gezamenlijk met alle stakeholders te realiseren.

Hart, Hoofd en Handen als holistische aanpak

In het programma wordt het HHHC-model gebruikt. Het combineren van hart, hoofd en handen is namelijk essentieel voor een diepgaande transformatie met resultaten op korte, maar vooral ook lange termijn. Het programma bestaat daarom uit drie onlosmakelijk verbonden onderdelen:

  1. (Hart) Creëer een ‘burning-platform’ van commitment, creatieve mindset en energie voor de transformatie.
  2. (Hoofd) Ontwikkel de juiste vaardigheden met behulp van best practices/concepten en probleemoplossingsmethodieken.
  3. (Handen) Co-creëer en implementeer vernieuwende oplossingen voor vraagstukken in de organisatie.

Een natuurlijke omgeving als startpunt van de transformatie

In de ongerepte natuur, op inspirerende plekken, weg van de kunstmatige kantoortuinen en digitale wereld wordt een ‘burning-platform’ voor de transformatie gecreëerd. Tevens zorgt deze omgeving voor extra creativiteit en verbinding bij alle deelnemers. In een vervolgtraject, terug in de kantooromgeving, helpt Nature Lab de creatieve ideeën en oplossingen die voortvloeien uit de co-creatie workshops te implementeren in de organisatie.

Voor wie is dit programma bedoeld?

Voor teams van één organisatie (corporate, non-profit, private equity participaties en familiebedrijven) faciliteren wij het programma opgebouwd uit meerdaagse modules op diverse locaties. Dit programma is altijd maatwerk en erg flexibel.

Green Elephant workshop als 1-daags programma

In samenwerking met Nudge biedt Nature Lab sinds 2017 ook de Green Elephant workshop aan als 1-daags programma om bewustwording en acties gericht op duurzaamheid te versnellen. Aan dit programma hebben inmiddels tientallen organisaties deelgenomen. Het wordt zowel als open-inschrijving als in-company programma aangeboden. Zie voor meer informatie www.greenelephant.nu

foto-rogier-moes
''Nature Lab heeft het team van Vrumona International geholpen in het proces om te komen tot een nieuwe strategie. Door de manier aanpak en de inspirerende natuurlijke omgeving is de creativiteit van ieder teamlid optimaal benut en zijn we gekomen tot een plan dat gedragen wordt door het hele team.''
Rogier Moes Manager Business Development