Duurzaam Leiderschap Programma

Het Duurzaam Leiderschap Programma helpt organisaties om verduurzaming te versnellen. Dat wil zeggen leiderschap waarbij duurzame waarden en betekenis (purpose) voelbaar en zichtbaar zijn in het gedrag van leidinggevenden. En ook leiderschap waarbij een nieuw bewustzijn van onderlinge verbondenheid op persoonlijk (ik), organisatie (wij) en met de gehele omgeving (het) aanwezig is.

Hoe ontwikkel je nieuwe waarden, betekenis en bewustzijn?

Het leiderschapsprogramma van Nature Lab biedt leiders uit diverse generaties een context om een andere manier van kijken, zijn en denken te ontwikkelen. Die context is in het begin een natuurlijke omgeving, omdat een natuurervaring stimuleert om waarden en vaardigheden te ontwikkelen gericht op duurzaamheid. De natuur ervaren zorgt ook voor meer bewustzijn over je eigen rol en de relatie van je organisatie met de hele omgeving.


Hoofd, hart, handen leidt tot creativiteit 

In het leiderschapsprogramma van Nature Lab wordt het HHHC-model gebruikt. Het combineren van hart, hoofd en handen is essentieel voor het ontwikkelen van Duurzaam Leiderschap. Het zorgt ervoor dat duurzaamheid in het gedrag zichtbaar maar ook voelbaar wordt. Het zorgt ervoor dat creativiteit loskomt om oplossingen te bedenken en deze als krachtige leider verder in de organisatie en de omgeving helpen te implementeren.

                                                             

Voor wie is dit programma bedoeld?

Voor groepen van leiders uit diverse generaties van één organisatie (corporate, non-profit, private equity participaties, familiebedrijven) faciliteren wij het programma opgebouwd uit meerdaagse modules op diverse locaties. Dit programma is altijd maatwerk.