Duurzaam Leiderschap Programma

Het programma helpt individuen en organisaties om Duurzaam Leiderschap te ontwikkelen. Dat wil zeggen leiderschap waarbij duurzame waarden en een ‘purpose’ voelbaar en zichtbaar is in het gedrag van mensen. En ook leiderschap waarbij een nieuw bewustzijn van onderlinge verbondenheid op persoonlijk (ik), organisatie (wij) en met de gehele omgeving (het) aanwezig is.

Een natuurlijke omgeving als aanjager voor nieuwe waarden, vaardigheden en bewustzijn

Het Duurzaam Leiderschap programma van Nature Lab biedt leiders uit diverse generaties een context om een andere manier van kijken, zijn en denken te ontwikkelen. In een belangrijk gedeelte van het programma is de context een natuurlijke omgeving, omdat een ervaring buiten stimuleert om waarden en vaardigheden te ontwikkelen gericht op duurzaamheid. De natuur ervaren zorgt ook voor meer bewustzijn over je eigen rol en de relatie van je organisatie met de hele omgeving. Naast een ervaring buiten in ongerepte wildernis kunnen de deelnemers ook worden uitgedaagd om actief aan de slag met een concreet natuur-, ontwikkeling-, of behoudproject te gaan.


Hoofd, Hart, Handen leidt tot creativiteit 

In het leiderschapsprogramma van Nature Lab wordt het HHHC-model gebruikt. Het combineren van hart, hoofd en handen is essentieel voor het ontwikkelen van Duurzaam Leiderschap. Het zorgt ervoor dat duurzaamheid in het gedrag zichtbaar maar ook voelbaar wordt. Het zorgt ervoor dat creativiteit loskomt om oplossingen voor duurzaamheidsvraagstukken te bedenken en deze als authentieke leider verder in de organisatie en de omgeving helpen te implementeren.

                                                             

Voor wie is dit programma bedoeld?

Voor individuen en groepen van leiders uit diverse generaties van één organisatie (corporate, non-profit, private equity participaties, familiebedrijven) faciliteren wij het programma opgebouwd uit meerdaagse modules op diverse locaties in Nederland en daarbuiten. Dit programma is altijd maatwerk.