Duurzaam Leiderschap Programma

Het programma helpt bedrijven om Duurzaam Leiderschap op alle niveau’s binnen de organisatie te ontwikkelen. Dat wil zeggen leiderschap waarbij duurzame waarden en de ‘purpose’ zichtbaar is in het gedrag van mensen. Leiderschap waarbij een sterke verbinding met het eigen potentieel (ik) en het potentieel van organisatie (wij) in relatie met de gehele omgeving (het) aanwezig is.

De natuur als aanjager voor nieuwe waarden, vaardigheden en bewustzijn

Het Duurzaam Leiderschap programma van Nature Lab biedt leiders uit diverse generaties een context om een andere manier van kijken en denken te ontwikkelen. In een gedeelte van het programma is de context de natuur, omdat een ervaring buiten stimuleert om waarden en vaardigheden te ontwikkelen gericht op duurzaamheid. De natuur ervaren zorgt ook voor meer bewustzijn over je eigen rol en de relatie van je organisatie met de hele omgeving.


Hoofd, Hart, Handen leidt tot duurzame resultaten

In het leiderschapsprogramma van Nature Lab wordt het HHHC-model gebruikt. Het combineren van hart, hoofd en handen is essentieel voor het ontwikkelen van Duurzaam Leiderschap. Het zorgt voor dat de verandering in mindset en gedrag, nodig voor duurzaamheid fundamenteel wordt geïntegreerd. Bovendien dat creativiteit loskomt om  nieuwe oplossingen te bedenken en deze als leider in de organisatie en in samenwerking met alle stakeholders in de omgeving helpen te implementeren.

                                                             

Voor wie is dit programma bedoeld?

Voor groepen van leiders uit diverse generaties van één organisatie (corporate, non-profit, private equity participaties, familiebedrijven) faciliteren wij het programma opgebouwd uit meerdaagse modules op diverse locaties in Nederland en daarbuiten. Dit programma is altijd maatwerk.