Rewilding leiderschapsprogramma’s (open inschrijving en in-company)

In samenwerking met Rewilding Europe en European Safari Company biedt Nature Lab sinds 2019 een uniek internationaal programma aan. Een programma dat je uitnodigt tot reflectie en het nemen van acties voor een duurzamer leven, privé en professioneel. Tijdens het programma leer je niet alleen over rewilding van experts en lokale gidsen, maar zul je ook als (vrijwilliger) ranger bijdragen aan een concreet rewilding project. Bijvoorbeeld in Roemenië het her-introductie project van de bizons, die na 200 jaar terug in het wild worden uitgezet.

De natuur als aanjager voor bewustzijn en actie 

Weg van de normale, digitale wereld en van de dagelijkse routine versimpelen en vertragen we. Zonder mobiele telefoons en zonder besef van tijd kom je tot rust en ervaar je wandelend door het bos, de bergen het ritme van de natuur. Bovendien wordt je extra bewust dat als je mens ook onderdeel bent van de natuur.

Voor wie is dit programma bedoeld?

  • Mensen met een optimistische blik op natuurontwikkeling en bereid zijn om actie te ondernemen in hun persoonlijke en professionele leven.
  • Mensen die (opnieuw) verbinding willen maken met de wilde natuur in zichzelf en om hen heen.
  • Mensen die hun persoonlijk leiderschap willen ontwikkelen.
  • Organisaties die de ambitie hebben om meer te werken aan een duurzame wereld in het algemeen en natuurontwikkeling in het bijzonder.

Kijk ook voor een impressie over rewilding naar het prachtige filmpje van Rewilding Europe. Een organisatie die sinds de oprichting in 2011 al onvoorstelbaar veel heeft betekend voor het verbeteren van wildlife in Europa.

 

charlot
It was certainly a wild experience! The combination of physical exertion, the simplicity and richness of living screen-free in the great outdoors, delicious local food and the supportive and inspiring dynamic of the group made for a life-changing week for me. Everyone goes through a unique and personal journey during those 6 days and the program is designed to accommodate that. Returning from the mountains, I felt confident and energised to make sustainable changes in my life, both personal and professional.
Charlotte Jongejan