Rewilding leiderschapsprogramma’s

Rewilding leiderschapsprogramma’s

Er is een groeiend besef dat verandering nodig is in de manier waarop we op planeet Aarde leven. Steeds meer mensen willen daar een bijdrage aan leveren. Op hun werk en in het dagelijks leven. Maar waar begin je en hoe doe je dat? Bovendien wat betekent duurzaam leven voor mij? Het Rewilding Leiderschapsprogramma helpt je om keuze’s die er werkelijk toe doen te maken. Je krijgt concrete handvaten om jouw persoonlijk leiderschap verder te ontwikkelen en in te zetten.

Tijdens het programma leer je niet alleen meer over leiderschap maar ook over wat natuurherstel vanuit de ‘Rewilding filosofie’ betekent. Onder begeleiding van experts en lokale gidsen, zul je hierbij als (vrijwilliger) ranger bijdragen aan een concreet rewilding project. Bijvoorbeeld in Roemenië het her-introductie project van de bizons, die na 200 jaar terug in het wild zijn uitgezet of in Italië het behoud van de beren.  Alle deelnemers verlaten het 3-maanden programma met een concreet actieplan om stappen op het gebied van duurzaamheid te zetten – privé en professioneel. Ecologen en lokale gidsen zullen het programma verrijken met bijzondere verhalen en kennis.

Video afspelen

Aanpak Theory U

Onze aanpak van leiderschapsontwikkeling is geïnspireerd op Theory U. Theory U is een gedachtegoed, een raamwerk en een methodologie bruikbaar voor fundamentele transformatie en vernieuwing. Otto Scharmer is één van de grondleggers van Theory U en onder meer werkzaam als docent aan MIT Business School. Het is méér dan een theorie. Het is een krachtige kapstok voor een transformatieproces dat mensen stimuleert om met andere ogen te kijken en al hun ‘intelligenties’ oplossingen te creëren. 

Voor wie is dit programma bedoeld?

Voor individuen, studenten, teams en groepen van één organisatie (corporate, non-profit, private equity participaties, familiebedrijven) wordt dit programma aangeboden. Het programma is altijd maatwerk.

Planning van het 3-maanden programma

  • Intake gesprek. 

  • E-learning leiderschap.

  • Masterclass Rewilding.

  • Meerdaagse wildernis trail.

  • Coaching sessie.

Bouwstenen van het programma

  • ”Less is more”: geen tijd, telefoon en mails.

  • ”Duurzaamheid”: alles met zo laag mogelijke footprint.

  • “Rewilding”: weg van de geciviliseerde wereld naar de wildernis in jezelf en jouw omgeving.

  • ”Hart, Hoofd en Handen”: naast educatie (hoofd), doen (handen) en gevoel (hart).