Rewilding leiderschapsprogramma’s

In samenwerking met Rewilding Europe en European Safari Company biedt Nature Lab sinds 2019 een uniek internationaal programma aan. Een programma dat je uitnodigt tot reflectie en het nemen van acties op het gebied van natuurherstel. Tijdens het programma leer je niet alleen over de Rewilding filosofie van experts en lokale gidsen, maar zul je ook als (vrijwilliger) ranger bijdragen aan een concreet rewilding project. Bijvoorbeeld in Roemenië het her-introductie project van de bizons, die na 200 jaar terug in het wild zijn uitgezet.

Planning van het programma

 1. Kick-off workshop met alle deelnemers uit het bedrijf (of van verschillende organisaties) – circa 1 maand voor vertrek.
 2. Meerdaagse (4 of 5 dagen) wildernis trail in Nederland of buitenland.
 3. Follow-up workshop om plannen privé en professioneel verder te concretiseren en te verankeren – circa 1 na terugkomst.
 4. Individuele coaching sessie als klankbord voor persoonlijke leiderschapsontwikkeling.

Bouwstenen van het programma

 • ”Less is more”: geen tijd, telefoon en mails.
 • ”Back to basics”: simpele slaap voorzieningen (tent/hut).
 • ”Duurzaamheid”: alles met zo laag mogelijke footprint (logistiek trein, eten, energieverbruik).
 • “Rewilding”: weg van de geciviliseerde wereld naar de wildernis in jezelf en jouw omgeving.
 • ”Hart, Hoofd en Handen”: naast educatie (hoofd) ook ruimte voor doen (handen) en gevoel (hart).

Aanpak Theory U

Onze aanpak van leiderschapsontwikkeling is geïnspireerd op Theory U. Theory U is een gedachtegoed, een raamwerk en een methodologie bruikbaar voor fundamentele transformatie en vernieuwing. Otto Scharmer is één van de grondleggers van Theory U en onder meer werkzaam als docent aan MIT Business School. Het is méér dan een theorie. Het is een krachtige kapstok voor een transformatieproces dat mensen stimuleert om met andere ogen te kijken en al hun ‘intelligenties’ oplossingen te creëren. 

 

Voor wie is dit programma bedoeld?

 • Mensen met een optimistische blik op natuurontwikkeling en die bereid zijn om actie te ondernemen in hun persoonlijke en professionele leven.
 • Mensen die (opnieuw) verbinding willen maken met de wilde natuur in zichzelf en om hen heen.
 • Mensen die hun persoonlijk leiderschap willen ontwikkelen.
 • Organisaties die de ambitie hebben om bij te dragen aan een duurzame, groenere wereld in het algemeen en natuurontwikkeling in het bijzonder.

Kijk voor een impressie over rewilding naar het prachtige filmpje van Rewilding Europe. Een organisatie die sinds de oprichting in 2011 al onvoorstelbaar veel heeft betekend voor het verbeteren van natuur en wildlife in Europa.

Play Video