Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Online college ‘Op expeditie door het klimaat’

25 april 2022 @ 20:00 - 21:30

Wil je andere mensen ontmoeten en gemotiveerd worden om stappen te zetten? Meld je dan aan voor ons college ‘Op expeditie door het klimaat’

Programma college
In dit college ga je op expeditie door het klimaat van de aarde. Van het ecosysteem aarde tot de overweldigende gletsjers van Europa. Met de meest recente inzichten uit de wetenschap, animatiefilmpjes, adembenemende videobeelden en persoonlijke ervaringen op het gebied van klimaat en duurzaamheid. Dit online college brengt alles samen in één onvergetelijk programma. Het college is interactief – met ruimte voor dialoog en het stellen van vragen.

Over de spreker Harry Zekollari
Harry Zekollari is een glacioloog met een specifieke interesse in de evolutie van berggletsjers en ijskappen onder veranderende klimatologische omstandigheden. Voor zijn werk reist Harry naar de meest afgelegen plekken op aarde, zoals Antarctica, Spitsbergen en Alaska. Wat betekent klimaatdestabilisatie? Hoe weten we dat de gletsjers aan het veranderen zijn? En hoe zullen ze verder evolueren? Harry (werkzaam aan de Universiteit in Brussel en Zürich) zal op een toegankelijke manier bij deze vragen stilstaan.