Over

Nature Lab wil bijdragen aan een gezonde natuurlijke wereld door het vergroten van bewustwording en door mensen te mobiliseren actie te ondernemen. Een wereld met veel biodiversiteit, een gezonde lucht, een gezonde bodem en drinkbare rivieren. We nemen mensen en organisaties mee naar plekken met veerkrachtige en tegelijkertijd kwetsbare natuur – in Nederland en daarbuiten. Na een diepgaande ”innerview ervaring”  in de natuur worden de deelnemers (studenten, individuen van verschillende organisaties of teams van één organisatie) met de ontwikkeling van hun ‘leiderschap’ geholpen. Hiermee wil Nature Lab individuen en organisaties stimuleren om een (extra) bijdrage op het gebied van een beter klimaat of natuurontwikkeling te leveren.

Jasper Folmer, oprichter van Nature Lab, kreeg de liefde voor de natuur met de paplepel ingegoten. In het oosten van Nederland groeide hij op in – en met de natuur. Zijn studie Bedrijfskunde richtte zich eerst echter op een andere wereld: het zakelijke bedrijfsleven. In 2012 besloot hij van zijn liefde voor de natuurlijke wereld zijn beroep te maken. Sindsdien faciliteert hij programma’s in de ongerepte natuur van o.a. Nederland, Zwitserland, Duitsland, Italië, Roemenië en Portugal. Naast het faciliteren is hij werkzaam voor Stichting Fred Foundation op het gebied van natuurherstel, ecologisch gerichte landbouw en diverse klimaatinitiatieven. Hij werkt bevlogen, intuïtief en met een no-nonsense mentaliteit. Ook privé is hij veel buiten; woonachtig op een oude boerderij in de Betuwe met zijn gezin.

Jasper Folmer

Oprichter

Bijdrage aan natuur

10% van de bedrijfsopbrengst van Nature Lab gaat jaarlijks naar een concreet natuurontwikkelingsproject. Initiatieven die hiermee tot dusver worden ondersteund zijn:

Samenwerkingen

Nature Lab werkt in programma’s samen met diverse facilitators, lokale gidsen, natuurontwikkelingsorganisaties, klimaatwetenschappers en ecologen. Sinds 2019 wordt het programma ‘Rewilding leiderschapsprogramma’ in samenwerking met Rewilding Europe en European Safari Company aangeboden. Rewilding Europe is een initiatief om in Europa meer ruimte te maken voor wilde natuur, wildernis en wilde dieren (www.rewildingeurope.com).