Klimaat college

25 april 2022 | 20:00 uur | Online

Klimaat college

Om klimaatdestabilisatie tegen te gaan is collectieve actie nodig. Hoe meer we begrijpen wat klimaatdestabilisatie betekent hoe beter we stappen om te verduurzamen kunnen zetten. Als organisatie of als individu. Heb je het gevoel dat je privé of professioneel een bijdrage aan klimaatdestabilisatie wilt leveren? Wil je andere mensen ontmoeten en extra gemotiveerd worden stappen te zetten? Meld je dan aan voor ons college ‘Op expeditie door het klimaat’.

Programma college 
In dit college ga je op expeditie door het klimaat van de aarde. Van het ecosysteem aarde tot de overweldigende gletsjers van Europa. Met de meest recente inzichten uit de wetenschap, animatiefilmpjes, adembenemende videobeelden en persoonlijke ervaringen op het gebied van klimaat en duurzaamheid. Dit online college brengt alles samen in één onvergetelijk programma. Het college is interactief – met ruimte voor dialoog en het stellen van vragen.

Over de spreker Harry Zekollari
Harry Zekollari is een glacioloog met een specifieke interesse in de evolutie van berggletsjers en ijskappen onder veranderende klimatologische omstandigheden. Voor zijn werk reist Harry naar de meest afgelegen plekken op aarde, zoals Antarctica, Spitsbergen en Alaska. Wat betekent klimaatdestabilisatie? Hoe weten we dat de gletsjers aan het veranderen zijn? En hoe zullen ze verder evolueren? Harry (werkzaam aan de Universiteit in Brussel en Zürich) zal op een toegankelijke manier deze vragen tijdens het college beantwoorden.

Spreker en host

Harry Zekollari

Glacioloog Universiteit Brussel

Jasper Folmer

Host

Iemand meenemen?

Deel deze pagina via social media.