Klimaatexpeditie leiderschapsprogramma’s

Klimaatexpeditie leiderschapsprogramma’s

Klimaatdestabilisatie en biodiversiteitsverlies zijn dé uitdagingen van onze tijd. Er is een groeiend besef bij leiders van organisaties over de noodzaak om te verduurzamen. Maar welke leiderschapsstijl is extra nodig en wat past bij jou? En welke verandering vraagt dat van jou als leider? En hoe krijgen je anderen mee in deze verandering? Het klimaatexpeditie leiderschapsprogramma is ontwikkeld om met deze vragen aan de slag te gaan. 

Het 3-maanden programma levert zowel nieuwe inzichten als praktische handvatten op. Een groot gedeelte van het programma vindt buiten in de ongerepte natuur plaats. Tijdens het onderdeel klimaatexpeditie zie je van dichtbij de gevolgen van klimaatverandering. Deze innerview ervaring verhoogt de intrinsieke motivatie om in actie te komen op het gebied van duurzaamheid. De natuur werkt ook als een spiegel. Het helpt je om overtuigingen en patronen te doorbreken en je verder te ontwikkelen.

Alle deelnemers verlaten het programma met concrete plannen en acties. Klimaatwetenschappers, ecologen en lokale gidsen zullen de expeditie verrijken met confronterende verhalen en kennis.

Onderdelen programma

  • Intake coachgesprek voor formuleren ontwikkeldoelen
  • Kick-off workshop met expeditiegroep voor start programma en ‘climate crash course’
  • 5-daagse klimaatexpeditie programma in Zwitserland
  • Integratie workshop en coaching voor verankering en intervisie 

Aanpak Theory U

Onze aanpak van leiderschapsontwikkeling is geïnspireerd op Theory U. Theory U is een gedachtegoed, een raamwerk en een methodologie bruikbaar voor fundamentele transformatie en vernieuwing. Otto Scharmer is één van de grondleggers van Theory U en onder meer werkzaam als docent aan MIT Business School. Het is méér dan een theorie. Het is een krachtige kapstok voor een transformatieproces dat mensen stimuleert om met andere ogen te kijken en al hun ‘intelligenties’ oplossingen te creëren. 
 

Voor wie is dit programma bedoeld?

Voor leiders, teams en groepen van één organisatie (corporate, non-profit, private equity participaties, familiebedrijven) wordt dit programma aangeboden. Het programma is altijd maatwerk.

Wil je contact met ons?