College

Er is een groeiend besef dat verandering nodig is in de manier waarop we op planeet Aarde leven. Steeds meer mensen willen daar een bijdrage aan leveren. Op hun werk en in het dagelijks leven. Maar waar begin je en hoe doe je dat? Bovendien wat betekent duurzaam leven voor mij? Tijdens de klimaatexpeditie zie je van dichtbij de gevolgen van klimaatdestabilisatie. Je ervaart de kwetsbaarheid en schoonheid van de natuur. Deze diepgaande ”innerview ervaring” maakt je extra bewust dat je onderdeel bent van het ecosysteem aarde. 

Het 3-maanden programma levert je nieuwe inzichten en kennis over het klimaat en jouw rol als mens op. Het wordt kraakhelder hoe je privé en professioneel een positieve bijdrage hieraan gaat leveren. Je krijgt concrete handvaten om jouw persoonlijk leiderschap verder te ontwikkelen en in te zetten. Alle deelnemers verlaten het programma met concrete plannen en acties. Klimaatwetenschappers, ecologen en lokale gidsen zullen de expeditie verrijken met bijzondere verhalen en kennis.

Planning van het 3-maanden programma

  1. Intake gesprek.
  2. Masterclass door klimaatwetenschapper.
  3. E-learning duurzaam leiderschap.
  4. Meerdaagse (4 of 5 dagen) expeditie in Nederland of buitenland.
  5. Individuele coaching sessie voor verdere borging plannen en gewenste leiderschapsontwikkeling.

Bouwstenen van het programma

  • ”Less is more”: geen tijd, telefoon en mails.
  • ”Back to basics”: simpele slaap voorzieningen (tent/berghut).
  • ”Duurzaamheid”: alles met zo laag mogelijke footprint (logistiek trein, eten, energieverbruik).
  • “Disconnect to reconnect”: weg van geciviliseerde wereld naar een wildere natuurlijke omgeving.
  • ”Hart, Hoofd en Handen”: naast educatie (hoofd) ook ruimte voor doen (handen) en gevoel (hart).

Aanpak Theory U

Onze aanpak van leiderschapsontwikkeling is geïnspireerd op Theory U. Theory U is een gedachtegoed, een raamwerk en een methodologie bruikbaar voor fundamentele transformatie en vernieuwing. Otto Scharmer is één van de grondleggers van Theory U en onder meer werkzaam als docent aan MIT Business School. Het is méér dan een theorie. Het is een krachtige kapstok voor een transformatieproces dat mensen stimuleert om met andere ogen te kijken en al hun ‘intelligenties’ oplossingen te creëren. 

 

Voor wie is dit programma bedoeld?

Voor individuen, studenten, teams en groepen van één organisatie (corporate, non-profit, private equity participaties, familiebedrijven) wordt dit programma aangeboden. Het programma is altijd maatwerk.

Iemand meenemen?

Deel deze pagina via social media.

Vragen?

Heb je vragen, neem dan contact op met Jasper Folmer via jasper@naturelab.nl.